Ipolytarnóci ősmaradványok Nógrád megyében
lombkorona ösvényen tett különleges sétával

IGÉNYELHETŐ IDŐPONTOKRÓL ÉS
AKTUÁLIS ÁRAINKRÓL
ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINK VALAMELYIKÉN

 

Úti cél:
Ipolytarnóc
Szállás:
nincs

Ár: 0 Ft / fő

Részletek

Utazás: kényelmes autóbusszal
A részvételi díj tartalmazza: utazást, utasbiztosítást, utaskísérőt
A részvételi díj nem tartalmazza: étkezést, költőpénzt és a belépőket
 
Indulás:
6:00 Létavértes
6:30 Debrecen (Kishegyesi út- Tesco- Sport Direct felöli bejárat)
 
Program:
A kora reggeli indulást követően utunkat egy 20 perces megálló beiktatásával Ipolytarnóc felé vesszük. A Nógrád megyei település az Ipoly mellett, a Cserhát és a Karancs dombjai mellett helyezkedik el. Gyakran szokták ez az ősmaradvány-lelőhelyet az ősvilági Pompeii-nek nevezni. Találhatók itt 7-8 millió éves fatörzsek, 9 méter magasan lévő lombkoronaösvény, medvekutya és szarv nélküli orrszarvú reprodukció a Miocén erdőben.  
Csoportosan egy 1 órás vezetett világhírű földtani tanösvény túrán veszünk részt, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ - közel 20 millió éves ősmaradványok - páratlan maradványait lehet megismerni. A különleges bemutatást védőépületek feltárásai és ősállati lábnyomok fölé vetített őslények animált rekonstrukciói teszik érzékletessé. 
A túráról visszaérkezve a 4D mozi szimulációs, négydimenziós 10 perces film időutazására invitáljuk utasainkat. Ezenkívül még megtekinthető egyénileg a miocén erdő, a bükkábrányi fák és a fogadó épületben lévő kiállítások. A bátrabbak a TUZSON LOMBKORONA SÉTÁNYT járhatják végig.
Ezt követően a délutáni órákban indulás Szécsénybe, ahol megtekintjük a Forgách-kastélyt, majd egy kellemes környezetben estebédünket elfogyasztva az esti órákban érkezünk haza.
 
A kőszikla és biológiai ösvények megtekintése zárt, lábszárat is fedő ruházatban és megfelelő terepi lábbeli viselésével ajánlott kullancsveszélyes területünkön. A tanösvények bejárása során ne feledjük, hogy védett területen járunk. A természeti értékek gyűjtése és a képződmények bolygatása tilos!
 
Belépőjegy:
Geológiai tanösvény, 4D mozi: 2600 Ft / fő 
Lombkorona sétány: 500 Ft / fő
Kastély belépő: 1000 Ft/ fő
-vezetés: 5000 Ft/ csoport

Elérhetőségeink:
Email: etiriskft@gmail.com
Web: www.szabobuszberles.hu
Facebook: Szabo-busz
Elérhetőség hétfőtől-péntekig, 8:00 – 16:00 között
Telefon:  +3670/619-7281