Dimbes- dombos toszkán tájakon
6 nap/ 4 éjszaka 

IGÉNYELHETŐ IDŐPONTOKRÓL ÉS
AKTUÁLIS ÁRAINKRÓL
ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINK VALAMELYIKÉN

 

Úti cél:
Olaszország
Szállás:
van

Ár: 0 Ft / fő

Részletek

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Szállás: 2-3-4 fős apartmanokban
A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az utasbiztosítást, az utaskísérőt, és az adminisztrációs költséget
A részvételi díj nem tartalmazza: egyéb étkezést, költőpénzt, belépőket és villamosjegyeket

Az utat minimum 35 fő esetén indítjuk!
 
Indulás:
16:30 Létavértes 
17:00 Debrecen (Tesco, Kishegyesi út- SportsDirect felöli bejárat)
18:30 Miskolc  (Auchan-dél, Pesti út -Möbelix felöli bejárat)
21:00 Budapest (Hősök tere-Műcsarnok) 
 
Program:
1.-2.NAP 2020. október 26. -27. (hétfő-kedd)
Utazás egész éjszaka, majd reggel megérkezünk napunk első állomására Sienaba, a csodálatos igazi középkori nagyvárosba, ahol régen bankárok építették fel palotáikat. Itt található többek közt a  Piazza del Campo ( legyező alakú tér, amelyen a híres Palio nevű lovasjáték is folyik) és a Dóm, valamint a négyzet alakú Fonte Gaia kút. A nagyobb látványosságok megtekintése után célszerű bejárni a szűk utcácskákat. Ezt követően, utunk második állomásaként következik Monteriggioni, egy mesebeli városka, mely olyan hatást kelt, mintha egy mesebeli kőkoronát helyeztek volna egy dombtető-fejre. A városka tényleg nagyon picike, egy középkori tornyokkal tarkított kőfal szegélyezi az alig pár házacskát, melyek a főútról nyílnak. Végül, de nem utolsó sorban tovább utazunk San Gimignanoba, amely Olaszország egyik legkülönlegesebb látványossága. Ez a középkori felhőkarcolókkal tarkított, etruszk falakkal körülvett városka, amely nevét a várost Gimignano püspökről kapta aki Attila hunjaitól védte a várost. Egy kicsiny domb tetején ma már „csak" 13 különböző magasságú torony áll melyek alapvetően lakótornyok voltak. Az élménydús nap után elfoglaljuk a szállást.
 
3.NAP 2020. október 28 (szerda)
Reggelit követően idegenvezetőnk kíséretében ellátogatunk az egyik közeli oliva farmra, melynek fekvèse csodálatos, mondhatni, hogy olajfa erdő közepén fekszik egy domb tetején, ahonnan gyönyörű rálátás van Vincire. Itt részesei lehetünk egy igazi olivaszüretnek, tájékoztatást kapunk a folyamatról, majd láthatjuk a sajtolást. Kapunk tízórait igény esetén pirítós friss olívaolajjal, egy pohár borral. Ezt követően folytatjuk utunkat. Majd a fantasztikus olasz életérzés megízlelését követően  Pisaba utazunk, ahol eltölthetjük a délutánunkat. Itt, a csodák mezején ( Piazza dei Miracali) megtekintjük Olaszország legszebb románkori, páratlan értékű reneszánsz épületegyüttesét (székesegyház, keresztelő kápolna, harangtorony). Lehetőség van felmenni a híres ferdetoronyba. Majd visszautazunk a szálláshelyre.
 
4.NAP 2020. október 29 (csütörtök)
Reggeli után utunkat Firenzébe vesszük, a busz Firenze külvárosi részén leparkol, majd villamossal közösen utazunk be a belvárosba. Ahogy megérkeztünk. a helyi idegenvezetőnk segítségével megismerjük a várost közösen, majd egyénileg is lehet folytatni a felfedezést szabad program keretein belül. Látnivalókban itt sem lesz hiány. Firenze, az olasz kultúra és nyelv bölcsője, ahol naponta több száz turista fordul meg. Nem véletlen ez a nagy érdeklődés, hiszen olyan hatalmas művészek alkotásai vonzzák ide az embereket a világ minden tájáról, mint Brunelleschi, Donatello vagy éppen Michelangelo. De ne szaladjunk el az olasz irodalom három legnagyobb alakja, Dante, Boccaccio és Petrarca mellett se, akik olyan nagyot alkottak, hogy munkásságuk a mai napig befolyásolja az európai és világirodalmat. Ezt követően visszautazunk a szálláshelyre.
 
5.NAP 2020. október 30 (péntek)
Reggelit követően utazás Cinque terre- szabad program, strandolási lehetőséggel.
 
6.NAP 2020. október 31 (szombat)
Korai reggeli a hotelben, majd utazás haza rövidebb-hosszabb pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban.

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek): 
Pisai Ferde Torony: 18 EUR 
Oliva farm: 10 EUR
Firenze villamosjegy: 1,5 EUR/ 90 perc 
Vacsora a szálláshelyen: 14 EUR/ alkalom

 
Pénznem: EUR=Euró
 
Az utazás feltétele: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél!
 
Elérhetőségeink:
Email: etiriskft@gmail.com
Web: www.szabobuszberles.hu
Facebook: Szabo-busz
Elérhetőség hétfőtől-péntekig, 8:00 – 16:00 között
Telefon:+3670/619-7281