Szlovénia kincsesládája
4 nap / 3 éjszaka 

IGÉNYELHETŐ IDŐPONTOKRÓL ÉS
AKTUÁLIS ÁRAINKRÓL
ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINK VALAMELYIKÉN

 
 

Úti cél:
Szlovénia
Szállás:
van

Ár: 0 Ft / fő

Részletek

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Szállás: 2-3 fős szobákban 3*-os szállodában
Étkezés: reggeli a szálláshelyen
A részvételi díj tartalmazza: utazást, utasbiztosítást, szállást reggelivel, idegenforgalmi adót,utaskísérőt, adminisztrációs díjat
A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépőket, egyéb étkezést és költőpénzt
 
Indulás:
1:30 Létavértes
2:00 Debrecen (Tesco, Kishegyesi út- Sport Direct felöli bejárat)
3:30 Miskolc (Auchan, Pesti út- Möbelix felöli bejárat)
6:00 Budapest (Hősök tere-Műcsarnok)
 
1. nap- Ljubljana
Reggeli indulást követően, napunk első állomása Ljubljana. A Ljubjanica folyó mentén épült szlovén fővárosban reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva. A Hármas híd a város spirituális központja. A Preseren tér a belváros legforgalmasabb helye, itt található a vörös színű ferences templom, az Urbanc-ház, a költő Presener szobra, a Smalc-ház. Innen indul a Plecnik- árkádsor, mely a Sárkányos hídig tart. Napközben élelmiszer árusok kínálják finom portékáikat, itt található a szabadtéri piac is. A tér belső oldalán áll a Szt. Miklós-székesegyház, a XVIII. századi barokk egyik legszebb európai épülete. Ezt követően szálláshely elfoglalása.
 
2. nap- Bled 
Reggeli után napunk első állomására indulunk a Vintgar-szurdokba. Amelyen 1600 m hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 m magas Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot. Ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Több híd és gyalogosútvonal került kialakításra. Ezt követően, visszautazunk a mélykék vizű tó partján épült Bledbe, a méltán világhírű üdülővárosba. Séta a tó körül, mely egy termálforrás által táplált tengerszem, magas hegyekkel körülvéve. Fakultatív program keretében hajókázás (pletnázás) a Bledi tavon, megtekintjük a tó közepén álló piciny szigetecskén található barokk Mária mennybemenetele templomot. Úgy tartják, aki háromszor meghúzza a templom harangját, és közben gondol valamire, annak teljesül egy kívánsága. Érdemes felsétálni a Bledi várba, mely egy a tó fölé magasodó mészkő sziklaszirtre épült, s ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra és a környező hegyvidékre. Lefele útban, a várhegy alatt érdemes megtekinteni a neogótikus Szent Márton plébánia templomot. Ezt követően visszatérünk a szállásra.
 
3. nap- Piran, Predjama
Reggeli után utazás Piranba, a tengerparti kis városba, ahol szabad program keretein belül, felfedezhető a város. Majd a délutánunkat Predjamába töltük, ahol megtekinthető Szlovénia festői lovagvára, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült.  A várat belülről is lehetőség van megnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pinka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet. Ezt követően visszatérünk a szállásra.
 
4.nap- Maribor, Dobronak
Korai reggeli után indulás haza, majd indulást követően, utunk első állomása Maribor, Szlovénia második legnagyobb városa. Rövid sétát teszünk a Dráva parti város hangulatos belvárosában. Ezt követően utazás Közép- Európa egyetlen Trópusi Kertjébe és Orchideafarmjára, ahol évente több, mint 2 millió növényt nevelnek. A több ezer m2-es üvegházban megcsodálhatjuk a szebbnél szebb, különleges színű és mintázatú virágokat. Rengeteg gyönyörű színben pompázó orchideájuk van. A mintaboltban vásárlási lehetőség biztosított!
Ezt követően utazás tovább haza, érkezés a késő esti órákban.
 
Belépőjegyek (jelenlegi információk szerint):
Bled- vár: 11 EUR
Predjama-vár: 9 EUR
Postojna barlang: 23 EUR
Pletnázás, hajókázás: 12 EUR
Bled- Mária mennybemenetele templom: 6 EUR
Vintgar-szurdok: 4 EUR
Orchideafarm- Dobronak: 6 EUR, ebből 2,5 EUR levásárolható
 
Pénznem: Euró -EUR

Az utazás feltétele: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél!

Elérhetőségeink:
Email: etiriskft@gmail.com
Web: www.szabobuszberles.hu
Facebook: Szabo-busz
Elérhetőség hétfőtől-péntekig, 8:00 – 16:00 között
Telefon: +3670/619-7281