Utazás a lagúnák városába
4 nap/2 éjszaka

IGÉNYELHETŐ IDŐPONTOKRÓL ÉS
AKTUÁLIS ÁRAINKRÓL
ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINK VALAMELYIKÉN

 
 

Úti cél:
Velence
Szállás:
van

Ár: 0 Ft / fő

Részletek

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal 
Szállás: 2-3 ágyas mobilházakban
Étkezés: reggeli a szálláshelyen
A részvételi díj tartalmazza: utazást, szállást, reggelit, utasbiztosítást, utaskísérőt 
A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépőket, egyéb étkezést és költőpénzt

Indulás: 
17:00 Létavértes
17:30 Debrecen Kishegyesi út (Tesco parkoló)
19:00 Miskolc (Auchan-dél, Pesti út, Möbelix felöli bejárat)
21:30 Budapest:  (Hősök tere-Műcsarnok) 

1.nap
Indulás éjszaka, Budapestről 22:00-kor, majd egész éjszaka utazás. 

2.nap- Szigetek 
Reggeli érkezést követően napunk első felét a 2 szigeten Muranóban és Buranóban töltjük. Először Muranóba hajókázunk, mely Velencétől egy karnyújtásnyira helyezkedik el, és üveggyártásáról lett híres. A program alatt ellátogatunk egy működő üveggyárba, hogy egy kb. 10 perces bemutató keretében megfigyelhessük, hogyan is készül a méltán híres muranói üveg. Ezután a csodás élmény után utunkat Buranóba folytatjuk, mely már egy kicsit távolabb található Velencétől. Ahogy leszállunk a hajóról egy meg nem fogható vidám hangulat ragad magával bennünket, a színes pompában úszó házak látványa minden arcra mosolyt képes csalni. Ez a sziget a csipkéjéről híres, így ezzel a helyszínnel a hölgyeknek kedvezünk, ( de nem kizárólag :) ) hiszen vásárlási lehetőség is biztosított. Végül visszatérünk Velencébe, ahol szabad program lehetőség biztosított, majd a szállás elfoglalása.  

3.nap – Velence 
Reggeli után hajóval utazás Velencébe, a lagúnák városába. Itt töltjük a napunk nagy részét, felfedezzük az „Úszó város” csodálatos világát, egy kb. 3 órás séta keretein belül. Élménydús városnézésnek nézünk elébe, ami a  San Zaccaria-tól indul, majd a Riva degli Schiavone-t érintve a Sóhajok hídja, Dózse Palota, ezután a Szt. Márk téri nevezetességek, a Szt. Márk Bazilika, ezután a Rialtó következik majd a városnézés a Canal Grande-n fejeződik be. Ezt követően szabad program biztosított, majd visszautazás a szálláshelyre.  

4. nap- Hazautazás, Trieszt  
Reggeli után elhagyjuk a szállást, majd utunkat Trieszt irányába vesszük. Ahogy a Trieszti-öbölbe érünk, már messziről feltűnik a Miramare-kastély, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta építtetett A kastélyban megtekinthetőek Miksa lakószobái, melyek hajókabinokra hasonlítanak, de van itt található egy tárlat is, mely bemutatja a kastély történelmét. Minden szoba berendezése eredeti, 19. századból származó díszekkel, tárgyakkal van berendezve. Erzsébet királyné, azaz Sisi is gyakran látogatott ebbe a kastélyba. Miután belülről megismertük a Miramare Kastélyt a parkjában sétálunk, melyet szintén Miksa tervezett. Ezt követően Trieszt városába utazunk, ahol egy rövid sétát teszünk, melynek vége a város főtere, azaz a Piazza Unita d’Italia, amely közvetlen a tengerpart mellett fekszik. Innen szabad program következik, így lesz lehetőség a Corso Italia-n vásárolni, vagy ebédelni. Majd indulás haza, utazás rövid pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban. 

Belépőjegyek (Az árak tájékoztató jellegűek):
Helyi közlekedés (busz, hajó): 7,5 EUR/ 75 perces jegy , 20 EUR/24 órás jegy 
Dózse palota: felnőtt: 25 EUR, gyermek és nyugdíjas (65 év felett) : 13 EUR
Miremare kastély: 8 EUR
Hajójegy Velence (retúr) : 9,45 EUR
Vacsora a szálláshelyen: 19 EUR/alkalom 
 
Elérhetőségeink:
Email: etiriskft@gmail.com
Web: www.szabobuszberles.hu
Facebook: Szabo-busz
Elérhetőség hétfőtől-péntekig, 8:00 – 16:00 között
Telefon: +3670/619-7281